Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου 2022

"ΣΗΜΕΙΩΜΑΤΑΡΙΑ ΤΕΧΝΗΣ"

 


Η Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος σε συνεργασία με τις βιβλιοθήκες του Δ.Ε.Β, εγκαινιάζει έναν νέο κύκλο εκπαιδευτικών προγραμμάτων με σκοπό να υλοποιηθεί κατά τη διάρκεια του 2022.

 Ο τίτλος του νέου κύκλου είναι “Σημειωματάρια Τέχνης” .

Η Δημοτική Βιβλιοθήκη-Πινακοθήκη Θέρμης ως ιδρυτικό μέλος του Δικτύου Ελληνικών Βιβλιοθηκών θα συμμετάσχει ενεργά στο νέο αυτό κύκλο εκπαιδευτικών προγραμμάτων ,ο οποίος περιλαμβάνει δράσεις εμπνευσμένες από μία σύγχρονη βιβλιογραφία στον τομέα των Γραμμάτων και των Τεχνών.

 Οι βιβλιοθήκες του Δικτύου Ελληνικών Βιβλιοθηκών προσκαλούν τα παιδιά να καλλιεργήσουν τα αισθητικά τους κριτήρια και να αναπτύξουν δεξιότητες και συναισθήματα παίρνοντας μέρος σε δράσεις που θα υλοποιούνται  καθ’ όλη τη διάρκεια της  χρονιάς ,δημιουργώντας έτσι τα δικά τους Σημειωματάρια στην Τέχνη.

Ο κύκλος των εκπαιδευτικών προγραμμάτων «Σημειωματάρια Τέχνης» αποτελείται συνολικά από 11 εργαστήρια, ξεκινά  τον Μάρτιο του 2022 και ολοκληρώνεται τον Δεκέμβριο του ίδιου έτους.

Τα εργαστήρια περιλαμβάνουν ,μεταξύ άλλων ,δράσεις δημιουργικής γραφής, εικαστικών  μουσικής ,θεάτρου ,κινηματογράφου ,κόμικς ,φωτογραφίας και απευθύνονται σε παιδιά  ηλικίας 3 έως 16 ετών.



Στόχος της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Θέρμης είναι μέσα από την συνεργασία με τις υπόλοιπες καλλιτεχνικές δομές του Πολιτιστικού Κέντρου Θέρμης, να  μεταδώσουν στα παιδιά που θα συμμετάσχουν στα καλλιτεχνικά εργαστήρια,   την αγάπη για την τέχνη και την καλλιτεχνική έκφραση με άξονα πάντα το βιβλίο.


Stay tuned!!!

Σύντομα αναλυτικές πληροφορίες & ανακοινώσεις σχετικά με τα εργαστήρια.

Δεν υπάρχουν σχόλια: