Δευτέρα 4 Απριλίου 2022

Η ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ ΣΤΕΛΛΑ ΜΙΧΑΗΛΙΔΟΥ ΣΤΟ 1οΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΛΑΓΙΑΡΙΟΥ!!!

 

ΔΗΜΟΣ ΘΕΡΜΗΣ-ΔΕΠΠΑΘ

 ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ-ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ ΘΕΡΜΗΣ

ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΙΑ ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ

 

ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ  ΗΜΕΡΑΣ  ΠΑΙΔΙΚΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ 2022

 

ΔΕΥΤΕΡΑ 28 ΜΑΡΤΙΟΥ 2022

1ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΛΑΓΙΑΡΙΟΥ 

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ

Ίδια έχουμε μαμά : ιστορίες από το Γατουχάν / Στέλλα Μιχαηλίδου

 ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΕ Η  Β ΤΑΞΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ

ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ Β' ΤΑΞΗΣ

 ΕΛΕΝΑ ΜΠΑΡΑΧΑΝΟΥ

  

1ο Δημοτικό Σχολείο Πλαγιαρίου.

Η Δημοτική Βιβλιοθήκη-Πινακοθήκη Θέρμης πάντα δίπλα στις σχολικές μονάδες και με κινητήριο άξονα την προώθηση της φιλαναγνωσίας στηρίζει κάθε  δημιουργική προσπάθεια σχετικά με το βιβλίο. Έτσι στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Παιδικού Βιβλίου  σε συνεργασία με την Αντιδημαρχία Παιδείας & Κοινωνικής Πολιτικής η Δημοτική Βιβλιοθήκη διοργάνωσε εκδήλωση-παρουσίαση του βραβευμένου βιβλίου της Στέλλας Μιχαηλίδου Ίδια έχουμε μαμά : ιστορίες από το Γατουχάν  απο τις εκδόσεις Καλειδοσκόπιο.

               Photo Credits                 Vaggelis Poulianitis

 

Η ισχύς εν τη ενώσει"!!!

Ο Δήμαρχος Θέρμης Θεόδωρος Παπαδόπουλος , Αντιδήμαρχος Παιδείας Στυλιανός Αποστόλου, η Πρόεδρος της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής Ευαγγελία Κούτρη, ο Πρόεδρος της ΔΕΠΠΑΘ Γιώργος Αγγέλου, ο υπεύθυνος της Δημοτικής Βιβλιοθήκης του Δήμου Θέρμης Χρήστος Βαγιωνάς, είχαμε την τιμή να βρεθούμε στην πρώτη παρουσίαση βιβλίου που έγινε στη νέα βιβλιοθήκη του σχολείου, που έγινε κατόπιν αιτήματος του Διευθυντή του 1ο Δημοτικού Πλαγιαρίου Γιώργου Σκαφιδα, του Συλλόγου Διδασκόντων με πρωτοστάτη την κ. Σάσα Γκολνα.

Χαιρόμαστε ιδιαίτερα για το έργο αυτό, αναγκαίο όσο τίποτα για το σχολείο μας, για τον τόπο μας. Η πνευματική τροφή είναι η πιο σημαντική για το κτίσιμο μιας υγιούς κοινωνίας!!!!

  

Επιτέλους, ο κύριος Χουρχούρης άνοιξε και πάλι το πολύτιμο κόκκινο τετράδιο και διάβασε μία αληθινή ιστορία από την πατρίδα του, το όμορφο Γιουχάν!

“Πριν από χρόνια κια καιρούς στ’ όμορφο Γατουχάν, τότε που κυβερνούσε ο κάτασπρος Χαν Χαν, με μια παλιά βαρκούλα, μια βάρκα πλαστική, χωρίς πανιά, κατάρτι και δίχως κουπαστή, που δεκαπέντε γάτες χωρούσε το πολύ, έφτασαν στοιβαγμένες καμιά εκατοστή.

Ανάμεσά τους γέροι μα και μωρά γατιά που μέρες θαλασσόδερναν άρρωστα, νηστικά”.

Μια γατοπεριπέτεια γεμάτη ανατροπές, συγκίνηση και πολλή ελπίδα, που τη δίνουν οι πρωταγωνιστές της, τα μικρά γατιά.Πριν από μερικά χρόνια είχα την τύχη να γνωρίσω, στη στέγη του σπιτιού μου, τον κύριο Χουρχούρη, έναν μεγαλόσωμο, πολύχρωμο γάτο με καταγωγή από το εξωτικό Γατουχάν.

Ήρθε στην Ελλάδα πριν από πολύ καιρό για να σπουδάσει κτηνιατρική, αλλά ερωτεύτηκε τη χώρα μας και την κυρία Ζιζή, μια πανέμορφη μαύρη γάτα από τη Θεσσαλονίκη, και αποφάσισε να ζήσει στην πατρίδα μας, για πάντα.

 







 

 

 









Δεν υπάρχουν σχόλια: