Τετάρτη 25 Μαΐου 2022

ΕΙΚΑΣΤΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΠΑΙΔΙΩΝ--"Μέσα σ’ ένα καραβάκι ταξιδεύουμε, την Όμορφη πόλη του Μίκη Θεοδωράκη γυρεύουμε"/etwinning

ΔΗΜΟΣ ΘΕΡΜΗΣ/ΔΕΠΠΑΘ

ΚΕΝΤΡΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΝΕΑΣ ΡΑΙΔΕΣΤΟΥ

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ-ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ ΘΕΡΜΗΣ

ΕΚΘΕΣΗ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ ΠΑΙΔΙΩΝ


1ου Νηπιαγωγείου Λακκιάς, Νηπιαγωγείου Αγίας Παρασκευής,
2ου Νηπιαγωγείου Κυμίνων & 50ου Νηπιαγωγείου Θεσσαλονίκης

Πρόγραμμα etwinning


Τo etwinning είναι ένα  πρόγραμμα που βοηθάει τα σχολεία από διάφορα μέρη της Ελλάδας αλλά της Ευρώπης να συνεργαστούν , να επικοινωνήσουν, να αναπτύξουν σχέδια ,να μοιραστούν, να νιώσουν μέλη μιας μαθησιακής κοινότητας.

Τη φετινή χρονιά 2021-22 λάβαμε πρόσκληση να συμμετέχουμε σε εθνικό πρόγραμμα etwinning με θέμα «Μέσα σ’ ένα καραβάκι ταξιδεύουμε, την Όμορφη πόλη του Μίκη Θεοδωράκη γυρεύουμε»  που ίδρυσαν οι εκπαιδευτικοί των Νηπιαγωγείων Αγίας Παρασκευής και 2ουΚυμίνων .

Τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν τον σπουδαίο Έλληνα συνθέτη Μίκη Θεοδωράκη μέσα από το έργο του .Το καραβάκι μας μας ταξίδεψε στον κόσμο της μουσικής και της τέχνης .Τα παιδιά μοιράστηκαν ιδέες , αντάλλαξαν εμπειρίες και συνεργάστηκαν για την επίτευξη κοινών στόχων και ομαδικών εργασιών. Από το δημιουργικό αυτό ταξίδι αποκόμισαν παιδαγωγικά ,κοινωνικά και πολιτισμικά οφέλη.

Συνταξιδιώτες μας ήταν  τα  Νηπιαγωγεία Αγίας Παρασκευής, 2οΚυμίνων, 50ο Θεσσαλονίκης, Λυκείου Ροδόπης, 17ο και 23ο Αλεξανδρούπολης , 2ο Φερών Έβρου και 6ο Φερών Περιβλέπτου Μαγνησίας .

Κλείνοντας το πρόγραμμα  ,το Νηπιαγωγείο μας μαζί με τα Νηπιαγωγεία Αγίας Παρασκευής, 2οΚυμίνων και 50ο Θεσσαλονίκης οργάνωσαν  ομαδική έκθεση έργων των νηπίων στο Πολιτιστικό Κέντρο Νέας Ραιδεστού στις 20 Μαΐου   2022  .

Τα έργα της έκθεσης  ήταν το αποτέλεσμα της συνεργατικής δράσης  με γονείς των νηπίων κατά την οποία τα παιδιά άκουγαν μαζί με τους γονείς  τους στο σπίτι τραγούδια που έγραψε ή και μελοποίησε ο Μίκης Θεοδωράκης και μετά τα αποτύπωναν στον καμβά με τα χρώματα της φαντασίας τους.

Υπεύθυνοι Νηπιαγωγοί που επιμελήθηκαν την έκθεση ήταν οι Γιαννοπούλου Ευαγγελία και Τζίκα Ειρήνη από το 1οΝηπιαγωγείο Λακκιάς, Χριστοφορίδου Παρισσάτιδα και Ράπτη Σοφία από το Νηπιαγωγείο Αγίας Παρασκευής, Ζιώγα Χρυσούλα από το 2ο Νηπιαγωγείο Κυμίνων και Μπακάλη Έλλη από το 50ο Νηπιαγωγείο Θεσσαλονίκης.



Την έκθεσή μας επισκέφθηκαν η Συντονίστρια Εκπαιδευτικού έργου κα Καγιαδάκη Αθηνά, η Υπεύθυνη Πολιτιστικών Θεμάτων Πρωτοβάθμιας Ανατολικής Θεσσαλονίκης κα Νταή Αθανασία και η Πρόεδρος του Κέντρου Πολιτισμού  Νέας Ραιδεστού κα Συντάκη Ελένη η οποία  εκπροσωπόντας τη ΔΕΠΠΑΘ απένειμε τις βεβαιώσεις  στα παιδιά που συμμετείχαν στο πρόγραμμα.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: