Κυριακή 2 Απριλίου 2023

Παρουσίαση Βιβλίου του Θεολόγη Καρκαλέτση : "Σπαζοκεφαλιές ΑΠΟ 8 ΕΩΣ 88 ΕΤΩΝ!!!"

ΔΗΜΟΣ ΘΕΡΜΗΣ/ΔΕΠΠΑΘ

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ-ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ ΘΕΡΜΗΣ

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ 
ΤΟΥ 
ΘΕΟΛΟΓΗ ΚΑΡΚΑΛΕΤΣΗ

 "Σπαζοκεφαλιές ΑΠΟ 8  ΕΩΣ 88 ΕΤΩΝ".

ΚΥΡΙΑΚΗ 02/04/2023

ΑΙΘΟΥΣΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ ΘΕΡΜΗΣ 

Για το βιβλίο  μίλησαν οι :

 κ.Χριστίνα Ζουρνά Μαθηματικός

 & 

η κ.Αθανασία Μπεχλιβάνη (Μέλος του συγκροτήματος «Τα Πάντα ρει»

Ένα διαφορετικό Κυριακάτικο πρωϊνό  μας περίμενε  στην Δημοτική Βιβλιοθήκη Θέρμης, παρέα μ΄ ένα βιβλίο που μέσα από τους γρίφους   όπως δηλώνει και ο τίτλος του σπαζοκεφαλιές, στην πλειονότητά τους «μαθηματικές» σύμφωνα και με την ιδιότητα του δημιουργού του αλλά και συνοδευόμενο με «μουσικές» σπαζοκεφαλιές παρέα με την μουσική από την ορχήστρα τα

«Πάντα ρεί.»

Οι σπαζοκεφαλιές είναι χωρισμένες, ως προς τη θεματολογία τους, σε οκτώ μεγάλες κατηγορίες. Ο πρώτος τόμος περιέχει τις πρώτες τέσσερις κατηγορίες και ο δεύτερος τόμος περιέχει τις υπόλοιπες τέσσερις. Κάθε κατηγορία είναι χωρισμένη σε ενότητες. Σε κάθε ενότητα οι σπαζοκεφαλιές είναι τοποθετημένες κατά αύξοντα βαθμό δυσκολίας. Ακόμη υπάρχουν επικεφαλίδες με χαρακτηρισμούς τάξεων π.χ. «Δ' Δημοτικού», «Β' Γυμνασίου» κ.λπ. που υποδηλώνουν το επίπεδο των βασικών γνώσεων που πρέπει να έχουμε για να μπορούμε να αντιμετωπίσουμε τη συγκεκριμένη, κάθε φορά, σπαζοκεφαλιά. Ακόμη περιέχει αναλυτικές λύσεις στις περισσότερες από τις σπαζοκεφαλιές, λύσεις οι οποίες κατά το μεγαλύτερο ποσοστό είναι προϊόν προσωπικής εργασίας.

Μικροί και μεγάλοι συμμετείχαμε στην προσπάθεια να δώσουμε λύση στις σπαζοκεφαλιές που μας έθεσε ο συγγραφέας και υπήρξαν και οι τυχεροί που ως επιβράβευση της γρήγορης και σωστής τους σκέψης, ανταμείφθηκαν παίρνοντας υπέροχα δώρα χειροποίητα φυσικά από την καλλιτέχνιδα Άννα Κοκκαλίδου.

 Σ΄ αυτό το μαθηματικό  ταξίδι μας ταξίδεψε μουσικά και το καταπληκτικό συγκρότημα τα"Πάντα ρεί " βοηθώντας μας να γνωρίσουμε την επιστήμη των μαθηματικών παρέα με την μουσική επιστήμη!!!

ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ-ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ ΘΕΡΜΗΣ
























































Δεν υπάρχουν σχόλια: