Παρασκευή 14 Ιανουαρίου 2011

OTAN ΟΙ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΟΝΟΜΟΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝ.....

Ο ΑΪ ΒΑΣΙΛΗΣ ΣΤΗ ΦΥΛΑΚΗ ΜΕ ΤΟΥΣ 83 ΑΡΟΥΡΑΙΟΥΣ



ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
ΜΑΥΡΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ
ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΟΝΟΜΩΝ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ
LIBRA KALIBRA

ΣΑΒΒΑΤΟ 29 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2011
ΩΡΑ 19:00
ΑΙΘΟΥΣΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ ΘΕΡΜΗΣ
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ


Το Πολιτιστικό Κέντρο Θέρμης σας καλεί σε μια παράσταση μαύρου θεάτρου εμπνευσμένη από το ομώνυμο βιβλίο του Ευγένιου Τριβιζά που μπορεί να παίζεται και μετά τα Χριστούγεννα.



Μια υπέροχη παράσταση από την ομάδα Θεάτρου των βιβλιοθηκών του Δήμου Καλαμαριάς Libra Kalibra.
Ο Άι Βασίλης συλλαμβάνεται και μπαίνει φυλακή την παραμονή της Πρωτοχρονιάς!
Αιτία, μια κλήση για παράνομη στάθμευση του έλκηθρου. Ο χρόνος περνά και είναι

πολύτιμος! Τα δώρα θα φτάσουν στην ώρα τους;

Η ομάδα «Libra Kalibra” (Libraries of Kalamaria) δημιουργήθηκε αυθόρμητα το Χειμώνα του 2006 από τις βιβλιοθηκονόμους και τους εμψυχωτές των δημιουργικών δραστηριοτήτων των βιβλιοθηκών του Δήμου Καλαμαριάς.

Η επιθυμία μας για μία ξεχωριστή Χριστουγεννιάτικη Γιορτή γέννησε την ιδέα του μαύρου θεάτρου έπειτα από πρόταση του Ανδρέα Κυριμλίδη. Έτσι ξεκίνησε μία προσπάθεια γεμάτη μεράκι και ενθουσιασμό. Αυτή η ερασιτεχνική προσπάθεια, βασισμένη στη φιλική μας συνεργασία, είχε μεγάλη ανταπόκριση στους μικρούς φίλους – μέλη των βιβλιοθηκών.


Το πρώτο παραμύθι που διασκευάσαμε ήταν «Η Αγέλαστη Πολιτεία και οι Καλικάντζαροι» των Χάρη και Πάνου Κατσιμίχα. Στη συνέχεια ανεβάσαμε τα παρακάτω έργα: «Μια προσευχή στον Αϊ Βασίλη» της Βούλας Μάστορη, «Το βιβλίο που δεν ήθελε να διαβαστεί» της Βασιλικής Κάργα και φέτος το «Ο Αϊ-Βασίλης στη φυλακή με τους 83 αρουραίους» του Ευγένιου Τριβιζά.


Στην ομάδα “Libra Kalibra” συμμετέχουν


Γλυκερία Αντωνιάδου, Πετρούλα Βόλτση , Μαρία Γκαβέζου , Χριστίνα Γραμμενά ,Δήμητρα Δάλιου ,Ανδριάνα Καραγιαννοπούλου , Βασιλική Κάργα , Αντωνία Καρυδοπούλου , Ανδρέας Κυριμλίδης ,Αντιγόνη Ματουσίδου , Παρασκευή Παπαδοπούλου , Σοφία Παπαδοπούλου , Πόπη Πέτκογλου, Κατερίνα Ρέκκα, Άννα Σιναϊδου, Στέλλα Σκουραδάκη , Διαλεχτή Ταουσιάνη

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ  ΤΗΛ : 2310463423

Δεν υπάρχουν σχόλια: