Σάββατο 9 Απριλίου 2011

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΜΑΘΗΤΙΚΟΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ¨Αν τα δέντρα μιλούσαν...¨

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΜΑΘΗΤΙΚΟΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ

"ΑΝ ΤΑ ΔΕΝΤΡΑ ΜΙΛΟΥΣΑΝ" 


2(ΔΥΟ) ΤΡΙΤΑ ΒΡΑΒΕΙΑ
ΑΠΕΣΠΑΣΕ ΟΜΑΔΑ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΩΝ ΤΜΗΜΑΤΩΝ ΕΙΚΑΣΤΙΚΩΝ
ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ
ΔΗΜΟΥ ΘΕΡΜΗΣ


Δύο σημαντικές διακρίσεις στα εικαστικά απέσπασε ομάδα μαθητών των εικαστικών εργαστηρίων του Δήμου μας. Πρόκειται για 2 τρίτα βραβεία στον Πανελλήνιο Μαθητικό Καλλιτεχνικό Διαγωνισμό με θέμα ¨Αν τα δέντρα μιλούσαν...¨ που διοργάνωσε το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Οίκαδε» της Τράπεζας Κύπρου και το Μουσείο Ελληνικής Παιδικής Τέχνης.


Ο διαγωνισμός που ξεκίνησε το Σεπτέμβριο του 2010 είχε πολύ μεγάλη απήχηση, καθώς συγκεντρώθηκαν 7.500 ατομικά και ομαδικά έργα από 500 σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης όλης της χώρας, καθώς και καλλιτεχνικά εργαστήρια.

Τα έργα ζωγραφικής, κολλάζ, φωτογραφίες και κατασκευές, αξιολογήθηκαν από ειδική 7μελή επιτροπή. Το Μουσείο Ελληνικής Παιδικής Τέχνης, με το πλούσιο έργο του και την εμπεριστατωμένη φιλοσοφία του, έχει αναδείξει την Παιδική Τέχνη και την έχει προάγει σε ένα είδος τέχνης με πραγματική αξία και ποιότητα! Η συμμετοχή του λοιπόν στη συγκεκριμένη διοργάνωση προσδίδει επιπλέον κύρος στο διαγωνισμό.

Οι μαθητές που διακρίθηκαν είναι οι:

Ραφαήλ Ηλιονίου, από το Κέντρο Πολιτισμού του Ν. Ρυσίου, με καθηγήτρια τη Χριστίνα Καραογλάνη, στην κατηγορία ατομικά έργα ζωγραφικής / κολλάζ Γυμνασίου.
Τίτλος του έργου

«don’t pollute me».


Σεϊτάνης Θανάσης, Σεϊτάνης Μάριος, Φωτίου Γιώργος, Φωτίου Νικόλαος, από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Τριλόφου, με καθηγήτρια την Αθηνά Σαββίδου, στην κατηγορία ομαδικά έργα ζωγραφικής / κολλάζ Δημοτικού.
Τίτλος του έργου

«η εκδίκηση των δέντρων».


Όλα τα έργα που έλαβαν μέρος στο διαγωνισμό θα εκτεθούν από τις 5 έως τις 8 Μαίου 2011 στην αίθουσα εκδηλώσεων του Σταθμού Μετρό Συντάγματος. Η τελετή βράβευσης θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 7 Μαίου 2011 και ώρα 12:00.

Μετά την ολοκλήρωση της έκθεσης θα αποσταλεί σε ηλεκτρονική μορφή σε όλα τα σχολεία που συμμετείχαν δίπλωμα συμμετοχής προκειμένου να δοθεί στους μικρούς καλλιτέχνες.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι τα βραβεία δεν αποτελούν ούτε απόλυτες αξίες , ούτε αυτοσκοπό. Οι διαγωνισμοί αποτελούν αφορμές για πιο βαθιά εικαστική αναζήτηση και ευκαιρία για εξωστρέφεια. Βέβαια, αυτά τα βραβεία αποτελούν επιβράβευση της προσπάθειας που γίνεται τόσο από τους μαθητές, όσο και από τους καθηγητές τους, δεν μειώνουν όμως, την αξία των υπόλοιπων συμμετοχών!


Αγγελική Κουρμουλάκη
Υπεύθυνη Εικαστικών Σπουδών ΠΚΘ

Δεν υπάρχουν σχόλια: