Κυριακή 11 Μαΐου 2014

Ο ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ ΚΩΣΤΑΣ ΑΚΡΙΒΟΣ ΣΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΘΕΡΜΗΣ


 

ΟΙ ΛΕΣΧΕΣ ΑΝΑΓΝΩΣΗΣ

ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ ΘΕΡΜΗΣ

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΑΝ ΤΟN ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ



ΚΩΣΤΑ ΑΚΡΙΒΟ 


 


ΣΑΒΒΑΤΟ 10 ΜΑΪΟΥ 2014  
ΑΙΘΟΥΣΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ


Οι Λέσχες Ανάγνωσης της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Θέρμης είχαν την ευκαιρία  με αφορμή το τελευταίο του βιβλίο "Αλλάζει Πουκάμισο το Φίδι" ,να συνομιλήσουν και να ανταλλάξουν προβληματισμούς και σκέψεις με  έναν από τους καλύτερους πεζογράφους των νεότερων χρόνων, τον Κώστα Ακρίβο . Μεγάλο ενδιαφέρον έχει ότι  αν και καταξιωμένος συγγραφέας εξακολουθεί να διδάσκει στη μέση εκπαίδευση και να  έχει  ενεργή ενασχόληση με την συγγραφή σχολικών εγχειριδίων.







ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΑΝ ΟΙ ΛΕΣΧΕΣ ΑΝΑΓΝΩΣΗΣ:
ΛΕΣΧΗ ΑΝΑΓΝΩΣΗΣ ΘΕΡΜΗΣ «ΔΙΔΩ ΣΩΤΗΡΙΟΥ»
ΛΕΣΧΗ ΑΝΑΓΝΩΣΗΣ ΘΕΡΜΗΣ «ΒΙΒΛΙΟΠΤΗΣΕΙΣ»
ΛΕΣΧΗ ΑΝΑΓΝΩΣΗΣ Ν.ΡΑΙΔΕΣΤΟΥ «ΡΟΔΟΣΤΟ»
ΛΕΣΧΗ ΑΝΑΓΝΩΣΗΣ ΤΑΓΑΡΑΔΩΝ «ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΕΣ ΑΝΑΖΗΤΗΣΕΙΣ» 

ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΘΕΡΜΗΣ




 
ΑΛΛΑΖΕΙ ΠΟΥΚΑΜΙΣΟ ΤΟ ΦΙΔΙ
 
Η κρίση είναι το θέμα το οποίο πραγματεύεται στο νέο του βιβλίο ο Κώστας Ακρίβος, η κρίση τόσο σε ατομικό όσο και σε συλλογικό επίπεδο, όπως αυτή εμφανίστηκε τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα.Μια κρίση οικονομική στην επιφάνεια, αλλά αρκετά βαθύτερη, κυρίως πολιτισμική. Το βιβλίο βρίσκει τον συγγραφέα- αφηγητή στη Κωνσταντινούπολη, εκεί ακούει κάποιον Τούρκο να μιλάει προσβληυικά για τη χώρα μας. Ζώντας το πρόβλημα από μέσα αυτό αποτέλεσε τη σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι και τον έκανε να αντιδράσει. Άραγε έχουν δίκιο όσοι κατηγορούν τους Έλληνεςγια μαλθακότητα, διαφθορά ή οτιδήποτε άλλο; Έτσι, ξεκινά ένα ταξίδι σε ολόκληρη τη χώρα με σκοπό να ανακαλύψει σημάδια που θα μπορέσουν να αναστρέψουν αυτό το άσχημο κλίμα και την αφορμή που θα δώσει μια νέα ώθηση στην καθημαγμένη χώρα μας. Πρόκειται για ένα βιβλίο- ταξίδι σε ολόκληρη την Εκκλαδα με σκοπό να βρεθεί η κρίσιμη μάζα που θα αντιστρέψει την φθίνουσα πορεία της χω΄ρας μας, ένα βιβλίο που σκοπό έχει να κεντρίσει το αθάνατο ελληνικό φιλότιμο. Όμως, είναι και κάτι πιο βαθύ, πιο ουσιαστικό. Πρόκειται για ένα ταξίδι εθνικής αυτογνωσίας, ένα βιβλίο στοχασμού, ένα οδοιπορικό που προσπαθεί να ανακαλύψει και το παραμικρό σημείο που θα μπορούσε να μας κάνει υπερήφανους. Υπάρχουν πολλά τέτοια σημάδια και η ουσία είναι πως θα λειτουργήσουν ανανεωτικά για να μπορέσουμε να πάμε και πάλι μπροστά. Πρόκειται για ένα βιβλίο που αξίζει να μελετηθεί για να μπορέσουμε τόσο ατομικά, όσο και ως λαός να τραβήξουμε και πάλι μπροστά.

ΚΩΣΤΑΣ ΑΚΡΙΒΟΣ
Ο Κώστας Ακρίβος (1958, Γλαφυρές Βόλου) έχει εκδώσει μέχρι στιγμής δώδεκα αφηγηματικά βιβλία, ετοίμασε τρεις ανθολογίες, συμμετείχε σε διάφορα συλλογικά έργα και πήρε μέρος στη συγγραφή δύο σχολικών εγχειριδίων. Από το 1983 διδάσκει φιλολογικά μαθήματα σε δημόσια γυμνάσια και λύκεια. Είναι μέλος της Εταιρείας Συγγραφέων, στην οποία διετέλεσε μέλος του Δ.Σ. κατά τη διετία 2001-3. Αρθρογραφεί στον έντυπο και ηλεκτρονικό Τύπο για θέματα βιβλίου και πνευματικής παραγωγής. Συνεργάστηκε με το Εθνικό Κέντρο Βιβλίου (ΕΚΕΒΙ) στα προγράμματα Συγγραφείς στα Σχολεία και Λέσχες Ανάγνωσης. Διευθύνει τη σειρά "Μια Πόλη στη Λογοτεχνία" (εκδόσεις Μεταίχμιο). 
 

 

 



 



 


 



 



 
 


 ©chrisvagionas
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: