Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου 2016

ΤΟ "ΠΑΝΤΑ" & Ο "ΠΕΛΙΤΗΣ" ΣΤΟ 2ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ Ν.ΡΑΙΔΕΣΤΟΥ

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ-ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ ΘΕΡΜΗΣ

ΤΟ ΠΑΝΤΑ & Ο ΠΕΛΙΤΗΣ
 
ΣΤΟ

 2ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ Ν.ΡΑΙΔΕΣΤΟΥ




ΤΕΤΑΡΤΗ 17 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2016


Για μια καλύτερη ζωή!

 

"Μην αφήνεις τους άλλους να επιλέγουν την τροφή σου.
 Η γη και οι σπόροι της ανήκουν σε όλους."

 


 
 

 
 
Με πρωτοβουλία της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Θέρμης (Δ.Ε.Π.Π.Α.Θ) και σε συνεργασία με την Αντιδημαρχία Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης, Πολιτισμού και Νέας Γενιάς και την ενεργή συμμετοχή της Εναλλακτικής Κοινότητας " Πελίτι"  Κεντρικής Μακεδονίας - Θέρμη ( Ομάδα Βασιλικών)  , με συντονιστή τον κ.
 Δημήτρη Κουφάκη και σε συνεργασία με  τους εκπαιδευτικούς οι μαθητές του 2ου Δημοτικού Σχολείου Ν.Ραιδεστού  ενημερώθηκαν για τις δράσεις του προγράμματος   
«Καλύτερη Ζωή» του
WWF Ελλάς, και  παράλληλα για τις δράσεις της Εναλλακτικής Κοινότητας " Πελίτι"    και ανέλαβαν  να υλοποιήσουν στοχευμένες δράσεις με σκοπό την μείωση του οικολογικού αποτυπώματος τους, και την βελτίωση της   ποιότητας ζωής στο σχολικό περιβάλλον και στην κοινωνία τους.

          Οι μαθητές χωρίστηκαν σε ομάδες και ανέλαβαν να μειώσουν την κατανάλωση ενέργειας, τη σπατάλη νερού, την παραγωγή απορριμμάτων και να «πρασινίσουν» το σχολείο με περισσότερο πράσινο. Κλήθηκαν, επίσης, να αναδείξουν τις δράσεις τους μέσα από την πλατφόρμα της Καλύτερης Ζωής (εγκεκριμένης από το Υπουργείο Παιδείας).

 
Η «Καλύτερη Ζωή» είναι το πρόγραμμα του WWF που στοχεύει στη μείωση του οικολογικού μας του οικολογικού μας αποτυπώματος και στη βελτίωση της ποιότητας ζωής μας μέσα από δράσεις απλές, που αλλάζουν την καθημερινή μας ζωή. Στο διαδικτυακό κόμβο http://kalyterizoi.gr ο κάθε πολίτης και το κάθε σχολείο μπορεί να εγγραφεί, να ενημερώνεται και να αναλαμβάνει δράση για τις στοχευμένες εκστρατείες που οργανώνει η «Καλύτερη Ζωή».






 








 
 
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: