Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2016

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ"ΤΟ ΜΑΝΤΗΛΙ ΠΟΥ ΕΠΕΣΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΡΟΦΗ" /ΘΑΝΟΥ ΑΓΓΕΛΙΚΗ/ ΗΡΑ ΕΚΔΟΤΙΚΗ

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ-ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ ΘΕΡΜΗΣ

 
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ
«ΤΟ ΜΑΝΤΗΛΙ ΠΟΥ ΕΠΕΣΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΡΟΦΗ»

 
 
ΘΑΝΟΥ ΑΓΓΕΛΙΚΗ

ΗΡΑ ΕΚΔΟΤΙΚΗ

TETAΡΤΗ 12    ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2016


 

ΑΜΦΙΘΕΑΤΡΟ 4ΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΘΕΡΜΗΣ
 ΩΡΑ 09:00 Π.Μ
ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΤΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΤΗΣ Γ' ΤΑΞΗΣ ΤΟΥ 4ου Δ.Σ. ΘΕΡΜΗΣ

 



 

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΒΑΣΙΛΙΚΩΝ/
1ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΒΑΣΙΛΙΚΩΝ
ΩΡΑ 11:00 Π.Μ

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΤΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΤΗΣ Γ' ΤΑΞΗΣ ΤΟΥ 1ου Δ.Σ. ΒΑΣΙΛΙΚΩΝ


ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ


«Το μαντίλι που έπεσε από την οροφή»



Το βιβλίο με τον τίτλο «Το μαντίλι που έπεσε από την οροφή» δημιουργήθηκε με αφορμή μια οροφογραφία ενός διατηρητέου αρχοντικού στην Ερμούπολη της Σύρου.

Θεοί και ημίθεοι, ήρωες της επανάστασης του 1821, ανθεμωτές γιρλάντες, μια δασκάλα και οι μαθητές της και ένα μοναδικό ταλαντούχο μικρό μαντήλι εμπλέκονται αρμονικά και ευαισθητοποιούν τους μικρούς αναγνώστες σχετικά με τους τοιχογραφικούς θησαυρούς μας.

Ένα εκπαιδευτικό υλικό χρήσιμο για τα παιδιά, τους γονείς, τους εκπαιδευτικούς, τους φοιτητές των παιδαγωγικών τμημάτων και τους εμψυχωτές των εκπαιδευτικών προγραμμάτων για τα Μουσεία.



ΣΥΝΤΟΜΟ ΕΡΓΟ - ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ
Η Αγγελική Θάνου γεννήθηκε στα Κανάλια της Μαγνησίας την 1η Νοέμβρη του 1959. Τρίτη κόρη του Γεωργίου και της Μαρίας Θάνου μεγάλωσε σε ένα οικογενειακό περιβάλλον όπου η μόρφωση των παιδιών εθεωρείτο απαραίτητο αγαθό. Απέκτησε μια κόρη και ένα γιο και έχει τη χαρά να καμαρώνει τρεις εγγονές. Υπηρέτησε την Προσχολική Εκπαίδευση ως Νηπιαγωγός και ως Σχολική Σύμβουλος Προσχολικής Αγωγής στην Μαγνησία και στις Κυκλάδες. Είναι Διδάκτωρ του Παιδαγωγικού Τμήματος Προσχολικής Αγωγής στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας.
Βιβλία της είναι:
1.     «Το σεργιάνι των χαρταετών στην ενωμένη Ευρώπη» μυθιστόρημα για παιδιά και νέους, (2000), Αθήνα: Καστανιώτης.
2.     «Πειράματα στο Νηπιαγωγείο, θεωρητικό υπόβαθρο και δραστηριότητες», διδακτικό εγχειρίδιο, (2001) Αθήνα: Καστανιώτης.
3.     «Η λίμνη Κάρλα φοράει τα καλά της», παραμύθι – γνώσεις - δραστηριότητες για παιδιά 6 –9 ετών, από τη σειρά οικολογία και παιδί εικονογράφηση Ευαγγελία Βασιλειάδου, (2002), Αθήνα: Ελληνικά Γράμματα,  (εξαντλημένο).
4.     «Αντίο μικρέ μου φίλε. Αντιμετωπίζοντας τα συναισθήματα της θλίψης», βιβλίο για γονείς (2006),  Αθήνα: Ελληνικά Γράμματα
5.     «Το ψάρι που προσπαθεί, ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα συναισθηματικής αγωγής για παιδιά προσχολικής και πρωτοσχολικής ηλικίας», διδακτικό εγχειρίδιο για εκπαιδευτικούς, γονείς και φοιτητές. (2009) Αθήνα: Πατάκης
6.     «Το μαντήλι που έπεσε από την οροφή» εικονογράφηση Γιώργος Θεοδώρου, (2016), Βόλος:  ΗΡΑ εκδοτική.
7.     «Μουτάζ, το αρκουδάκι της αγκαλιάς» εικονογράφηση Σταμάτης Παπαδήμος, ΗΡΑ εκδοτική (υπό έκδοση).
 
Ηλεκτρονική διεύθυνση: agthanou@yahoo.gr
 

 
 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: