Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2016

"ΤΟ ΜΑΝΤΗΛΙ ΠΟΥ ΕΠΕΣΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΡΟΦΗ" ΤΑΞΙΔΕΨΕ.... ΣΤΗΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΒΑΣΙΛΙΚΩΝ!!!

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ-ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ ΘΕΡΜΗΣ

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΒΑΣΙΛΙΚΩΝ 

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ

«ΤΟ ΜΑΝΤΗΛΙ ΠΟΥ ΕΠΕΣΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΡΟΦΗ»


 
 

ΘΑΝΟΥ ΑΓΓΕΛΙΚΗ

ΗΡΑ ΕΚΔΟΤΙΚΗ

TETAΡΤΗ 12    ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2016 
 


ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΒΑΣΙΛΙΚΩΝ
1ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΒΑΣΙΛΙΚΩΝ

ΩΡΑ 11:00 Π.Μ

ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΑΝ ΤΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΤΗΣ Γ' ΤΑΞΗΣ ΤΟΥ 1ου Δ.Σ. ΒΑΣΙΛΙΚΩΝ


ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΒΑΣΙΛΙΚΩΝ
 

H συγγραφέας κ. Αγγελική Θάνου   με την μαγευτική αφήγηση και μέσα από  το βιβλίο της "Το μαντήλι που έπεσε από την οροφή", ταξίδεψε τα παιδιά της Γ΄Τάξης του 1ου  Δημοτικού Σχολείου Βασιλικών  που συμμετείχαν στην εκδήλωση που διοργάνωσε η Δημοτική Βιβλιοθήκη Βασιλικών, σε συνεργασία με την διεύθυνση και του εκπαιδευτικούς των τμημάτων του σχολείου  σε μονοπάτια της ελληνικής μυθολογίας και σε ιστορίες με πρωταγωνιστές ήρωες της ελληνικής επανάστασης.
Η ωραία αυτή εκδήλωση αποκτά ιδιαίτερο χαρακτήρα λόγω του ότι ήταν η πρώτη παρουσίαση του έργου ενός συγγραφέα που πραγματοποιήθηκε στο νέο χώρο της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Βασιλικών. 
 
Καλή μας συνέχεια!!!  
 


«Το μαντίλι που έπεσε από την οροφή»Το βιβλίο με τον τίτλο «Το μαντίλι που έπεσε από την οροφή» δημιουργήθηκε με αφορμή μια οροφογραφία ενός διατηρητέου αρχοντικού στην Ερμούπολη της Σύρου.

Θεοί και ημίθεοι, ήρωες της επανάστασης του 1821, ανθεμωτές γιρλάντες, μια δασκάλα και οι μαθητές της και ένα μοναδικό ταλαντούχο μικρό μαντήλι εμπλέκονται αρμονικά και ευαισθητοποιούν τους μικρούς αναγνώστες σχετικά με τους τοιχογραφικούς θησαυρούς μας.

Ένα εκπαιδευτικό υλικό χρήσιμο για τα παιδιά, τους γονείς, τους εκπαιδευτικούς, τους φοιτητές των παιδαγωγικών τμημάτων και τους εμψυχωτές των εκπαιδευτικών προγραμμάτων για τα Μουσεία.ΣΥΝΤΟΜΟ ΕΡΓΟ - ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ
Η Αγγελική Θάνου γεννήθηκε στα Κανάλια της Μαγνησίας την 1η Νοέμβρη του 1959. Τρίτη κόρη του Γεωργίου και της Μαρίας Θάνου μεγάλωσε σε ένα οικογενειακό περιβάλλον όπου η μόρφωση των παιδιών εθεωρείτο απαραίτητο αγαθό. Απέκτησε μια κόρη και ένα γιο και έχει τη χαρά να καμαρώνει τρεις εγγονές. Υπηρέτησε την Προσχολική Εκπαίδευση ως Νηπιαγωγός και ως Σχολική Σύμβουλος Προσχολικής Αγωγής στην Μαγνησία και στις Κυκλάδες. Είναι Διδάκτωρ του Παιδαγωγικού Τμήματος Προσχολικής Αγωγής στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας.
Βιβλία της είναι:
1.     «Το σεργιάνι των χαρταετών στην ενωμένη Ευρώπη» μυθιστόρημα για παιδιά και νέους, (2000), Αθήνα: Καστανιώτης.
2.     «Πειράματα στο Νηπιαγωγείο, θεωρητικό υπόβαθρο και δραστηριότητες», διδακτικό εγχειρίδιο, (2001) Αθήνα: Καστανιώτης.
3.     «Η λίμνη Κάρλα φοράει τα καλά της», παραμύθι – γνώσεις - δραστηριότητες για παιδιά 6 –9 ετών, από τη σειρά οικολογία και παιδί εικονογράφηση Ευαγγελία Βασιλειάδου, (2002), Αθήνα: Ελληνικά Γράμματα,  (εξαντλημένο).
4.     «Αντίο μικρέ μου φίλε. Αντιμετωπίζοντας τα συναισθήματα της θλίψης», βιβλίο για γονείς (2006),  Αθήνα: Ελληνικά Γράμματα
5.     «Το ψάρι που προσπαθεί, ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα συναισθηματικής αγωγής για παιδιά προσχολικής και πρωτοσχολικής ηλικίας», διδακτικό εγχειρίδιο για εκπαιδευτικούς, γονείς και φοιτητές. (2009) Αθήνα: Πατάκης
6.     «Το μαντήλι που έπεσε από την οροφή» εικονογράφηση Γιώργος Θεοδώρου, (2016), Βόλος:  ΗΡΑ εκδοτική.
7.     «Μουτάζ, το αρκουδάκι της αγκαλιάς» εικονογράφηση Σταμάτης Παπαδήμος, ΗΡΑ εκδοτική (υπό έκδοση).

 


 

Δεν υπάρχουν σχόλια: