Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2016

ΟΜΑΔΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΩΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΩΝ/"3+1 ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΕΣ".


 ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ-ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ ΘΕΡΜΗΣ
 



"3 + 1 ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΕΣ"







ΚΑΪΔΑΝΤΖΗ ΕΛΛΗ, ΜΑΡΑΚΑ ΕΥΑΝΘΙΑ,

ΤΣΟΥΚΛΗ ΟΛΓΑ,ΨΑΛΤΟΓΛΟΥ ΑΡΤΕΜΙΣ

  


Εγκαίνια Έκθεσης
Πέμπτη 01 Δεκεμβρίου 2016
 Ώρα 18:30 μ.μ
Διάρκεια Έκθεσης
Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2016
-
 Παρασκευή 09 Δεκεμβρίου 2016
ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ
ΔΗΜΟΤΙΚΗ
 ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ-ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ ΘΕΡΜΗΣ

"3 + 1 ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΕΣ" 

Μέταλλο, χάντρες, δέρμα και κορδόνια, αποτελούν στοιχεία για μοναδικές καλλιτεχνικές δημιουργίες!

Υλικά που μας χαρίζει η φύση όπως μάρμαρο και ξύλο, μπορεί να αποτελέσουν πηγή έμπνευσης για μοναδικά κομψοτεχνήματα!

Με βάση τα παραπάνω στοιχεία, δημιουργήσαμε την «3+1 δημιουργίες»· ομαδική έκθεση χειροποίητων καλλιτεχνικών δημιουργιών με μοναδική αισθητική!
Κοσμήματα από γνήσιες χάντρες Ιαπωνίας «Miyuki», μάρμαρο και ξύλο,
Αξεσουάρ διακόσμησης σπιτιού από μέταλλο και κατασκευές μαρμαρογλυπτικής, θα στολίσουν το χώρο της Πινακοθήκης του Πολιτιστικού κέντρου του Δήμου Θέρμης!

Αγαπάμε την καινοτομία, την τέχνη, τα γεωμετρικά σχέδια, την κομψότητα και την ενασχόληση με τις χειροποίητες δημιουργίες.
 
Σας περιμένουμε όλους και όλες να ενισχύσετε αυτή την αγάπη με την παρουσία σας!!!


ΚΑΪΔΑΝΤΖΗ ΕΛΛΗ


Σπούδασε Ειδική Αγωγή στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας και έκανε Μεταπτυχιακό στην Ψυχοπαιδαγωγική παιδιών με ειδικές ανάγκες στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Τα τελευταία 13 χρόνια εργάζεται σε δομές Ειδικής Αγωγής.


Η δημιουργική έκφραση μέσω της ενασχόλησης με οτιδήποτε χειροποίητο αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής της. Μέσα από ποικίλους πειραματισμούς με διάφορες τεχνικές στον χώρο του κοσμήματος, οι γνήσιες γιαπωνέζικες χάντρες ραμμένες στο χέρι δημιούργησαν την συλλογή HEART handmade creations. Γεωμετρικά μοτίβα, συνδυασμοί χρωμάτων και σχεδίων, εμμονή στην λεπτομέρεια και σε ένα κομψό και καλαίσθητο αποτέλεσμα αποτελούν την φιλοσοφία του HEART.


Η φαντασία και η δημιουργικότητα εμπλουτίζουν διαρκώς την συλλογή καθώς το μότο της είναι οτι το να είσαι δημιουργικός δεν είναι χόμπι αλλά... τρόπος ζωής!



 
ΜΑΡΑΚΑ ΕΥΑΝΘΙΑ
 
Η μεγάλη της αγάπη για για δημιουργία και η καλλιτεχνική της τάση, την ώθησαν στη κατασκευή χειροποίητων αντικειμένων για διακοσμητική χρήση
 
Ειναι δημιουργίες εμπνευμένες κυρίως απο τη φύση και απαιτούν δεξιοτεχνία υπομονή και μεράκι Περνώντας όμορφα και δημιουργικά τον ελεύθερο χρόνο της, φτιάχνει με τα χέρια της κατασκευές που της δίνουν μια έντονη αίσθηση ικανοποίησης και δημιουργίας.

ΤΣΟΥΚΛΗ ΟΛΓΑ

Εργάζεται σε επιχείρηση εμπορίας και επεξεργασίας μαρμάρων με έδρα τα Βασιλικά Θεσσαλονίκης. Εμπνευσμένη από τα Ελληνικά Μάρμαρα και τον Αρχαίο Πολιτισμό, αφιέρωσε χρόνο στο σχεδιασμό-κατασκευή κοσμημάτων και διακοσμητικών αντικειμένων από μάρμαρο, γρανίτη και άλλα φυσικά πετρώματα. Η πιλοτική φάση του σχεδιασμού και της κατασκευής των δημιουργιών έχει ολοκληρωθεί. Η προώθηση των κομψοτεχνημάτων, πραγματοποιείται τόσο από το φυσικό όσο και από το ηλεκτρονικό της κατάστημα.

 
 ΨΑΛΤΟΓΛΟΥ ΑΡΤΕΜΙΣ

Από τα παιδικά της χρόνια, αγαπούσε τη χειροτεχνία και το σχέδιο και πειραματίστηκε με πολλά διαφορετικά υλικά όπως χάντρες, πολυμερικό πηλό, παραφίνη κα. Η επαφή της με την αρχιτεκτονική στη διάρκεια των σπουδών, την βοήθησε να ανακαλύψει νέες πηγές έμπνευσης και να εξοικειωθεί με τη χρήση ψηφιακών μεθόδων και εργαλείων. Από τον Δεκέμβριο του 2015, άρχισε να ασχολείται με τον σχεδιασμό και την κατασκευή κοσμημάτων και μικρών χρηστικών αντικειμένων από ξύλο, με τη χρήση laser. Οι μορφές των αντικειμένων βασίζονται άλλοτε σε φυσικές δομές και γεωμετρικές αναπαραστάσεις κι άλλοτε σε έργα σύγχρονης τέχνης. Συμμετέχει σε διάφορα bazaar της πόλης και αυτή είναι η πρώτη της συμμετοχή σε ομαδική έκθεση.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: