Πέμπτη 1 Μαρτίου 2018

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ "ΞΕΓΕΛΩΝΤΑΣ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ"/ΑΘΑΝΑΣΙΑΔΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ-ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ ΘΕΡΜΗΣ


ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ

"ΞΕΓΕΛΩΝΤΑΣ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ"

      ΑΘΑΝΑΣΙΑΔΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

ΤΕΤΑΡΤΗ 28 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2018

ΑΙΘΟΥΣΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ ΘΕΡΜΗΣ


ΟΜΙΛΗΤΕΣ:


ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΜΕΤΑΛΛΟΥΛΗΣ
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ
ΦΡΟΣΩ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ
ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΔΙΑΒΑΣΕ 
Η
 κ. ΣΩΤΗΡΙΑ ΙΩΑΝΝΙΔΟΥ
ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ

ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ-ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ

Γιώργος Αθανασιάδης ήρθε στην Δημοτική Βιβλιοθήκη Θέρμης για να παρουσιάσει την πλούσια σε αναμνήσεις ζωή του, την οποία μας την διηγήθηκαν μ’ ένα μοναδικό τρόπο, τρεις ξεχωριστοί άνθρωποι η κ. Φρόσω Αποστόλου-Συγγραφεάς,η κ.Σωτηρία Ιωαννίδου -Συγγραφέας και ο κ.Αχιλλέας Μεταλλούλης-Δημοσιογράφος σε μια παράλληλη κατάθεση ψυχής,  του συγγραφέα στο αυτοβιογραφικό του βιβλίο με τίτλο Ξεγελώντας το θάνατο!

Λίγα λόγια για το βιβλίο: 
Η πραγματικά μυθιστορηματική αυτοβιογραφία ενός ανθρώπου που σε πολύ νεαρή ηλικία, και ενώ υπηρετεί τη στρατιωτική του θητεία, έρχεται αντιμέτωπος με κάτι το άγνωστο σε εκείνον-στην έως τότε ύπαρξή του- και σχεδόν δαιμονοποιημένο... τον καρκίνο. Από τη στιγμή εκείνη η ζωή του πραγματικά αλλάζει, όλα κρέμονται από μια κλωστή, ο χρόνος γίνεται κινηματογραφικός. Απρόσμενες καταστάσεις, παιχνίδια της μοίρας και της τύχης, έρωτες - χωρισμοί, αντιξοότητες και προσωπικά αδιέξοδα. Σε μια ανατρεπτική εναλλαγή με στιγμές απρόσμενης χαράς και πληρότητας, έντονων προσωπικών βιωμάτων, και αυτογνωσίας, ανέλπιστης βοήθειας από πρόσωπα άγνωστα, μέχρι τότε, αγγελιοφόρους μιας άλλης ζωής. Γεγονότα και καταστάσεις που τον αφήνουν κυριολεκτικά «ακάλυπτο», μπροστά στο μεγαλύτερο φόβο του ανθρώπου... το Θάνατο..., τον οποίο και τελικά ξορκίζει, μετουσιώνοντάς τον σε πάθος για τη ζωή.
Μια μοναδική ιστορία από αυτές που γράφει η ίδια η ζωή.
Λίγα λόγια για το συγγραφέα:
Ο Γιώργος Αθανασιάδης γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη, ψηλά στα κάστρα, όπου σκαρφάλωνε μικρός και αγνάντευε την αγαπημένη του πόλη. Μεγάλωσε σε μία παραδοσιακή γειτονιά της Άνω Πόλης, περιτριγυρισμένος από πρόσωπα αγαπητά και πολύ καλούς φίλους. Στα εφηβικά του χρόνια υπήρξε αθλητής της πυγμαχίας. Υπηρέτησε στις Ειδικές Δυνάμεις ως «Πρασινοσκούφης». Εργάστηκε επί 14 χρόνια ως Χρηματοασφαλιστικός σύμβουλος. Δημιουργικά ανήσυχος, ελεύθερος και κοινωνικός χαρακτήρας, με χαμόγελο, θετική σκέψη και αισιοδοξία. Παρών στην κάθε στιγμή, με πάθος και ενέργεια, ζώντας συχνά στα όρια. Αγάπησε και αγαπήθηκε, απλά και ανθρώπινα. Είναι λάτρης της Latin jazz μουσικής και του Μηχανοκίνητου Αθλητισμού. Σήμερα ασχολείται ταυτόχρονα με το σχέδιο σε ψηφιακή μορφή και με τη ζωγραφική, μέσω συστημάτων ηλεκτρονικού υπολογιστή. Την πλούσια σε αναμνήσεις ζωή του διηγείται με ένα μοναδικό τρόπο, σε μια κατάθεση ψυχής, στο αυτοβιογραφικό του βιβλίο «Ξεγελώντας το Θάνατο.Δεν υπάρχουν σχόλια: