Πέμπτη 8 Μαρτίου 2018

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ "ΟΙ ΔΡΟΜΟΙ ΤΗΣ ΒΡΟΧΗΣ" /ΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ/ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΨΥΧΟΓΙΟΣ

(Δ.Ε.Π.Π.Α.Θ)
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ-ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ ΘΕΡΜΗΣ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΘΡΑΚΙΩΤΩΝ-ΜΑΝΔΡΙΤΣΙΩΤΩΝ ΘΕΡΜΗΣ

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ

"ΟΙ ΔΡΟΜΟΙ ΤΗΣ ΒΡΟΧΗΣ"
ΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ
ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΨΥΧΟΓΙΟΣ

ΠΕΜΠΤΗ 08 ΜΑΡΤΙΟΥ 2018

ΑΙΘΟΥΣΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ ΘΕΡΜΗΣ ΤΗΝ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ  & ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΗΣ  ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕ
Η κ.ΜΑΝΤΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ
ΕΠΙΚΟΥΡΗ ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ ΝΕΟΤΕΡΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ &ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑΣ ΑΠΘ, ΕΝΩ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ  ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ ΔΙΑΒΑΣΕ  Η ΗΘΟΠΟΙΟΣ  
κ. ΦΩΤΙΑΔΟΥ ΝΙΝΑ


Μέσα από την καταπληκτική ιστορική ανάλυση των γεγονότων εκείνης της εποχής, που στοχευμένα η ιστορικός κ. Μαντά Ελευθερία ανέλυσε τον ρόλο της γυναίκας στην κοινωνία εκείνης της δύσκολης εποχής για τον ελληνισμό της Θράκης και όχι μόνο και σε συνδυασμό με την καταπληκτική αφήγηση αποσπασμάτων του βιβλίου  από την ηθοποιό Νίνα Φωτιάδου, το κοινό που γέμισε της αίθουσα της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Θέρμης μπόρεσε να γνωρίσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το πνευματικό έργο της κ. Χατζοπούλου με τίτλο "ΟΙ ΔΡΌΜΟΙ ΤΗΣ ΒΡΟΧΉΣ  απο τις εκδόσεις Ψυχογιός.  
Χ.Β

ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ-ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΘΡΑΚΙΩΤΩΝ-ΜΑΝΔΡΙΤΣΙΩΤΩΝ ΘΕΡΜΗΣΟΙ ΔΡΟΜΟΙ ΤΗΣ ΒΡΟΧΗΣ

Τρεις γυναίκες, ακολουθώντας διαφορετικό δρόμο η καθεμία –ή ίσως εν αγνοία τους τον ίδιο–, συναντιούνται, το 1922, στη Θεσσαλονίκη.Η Σουμέλα, η Πόντια, και η Βερονίκη, η Αρμένισσα, κουβαλούν το προσωπικό τους δράμα και το φορτίο της γενοκτονίας των συμπατριωτών τους. Η Γιασεμή, η Θρακιώτισσα, από την άλλη, φτάνει στη Σαλονίκη έχοντας στα σπλάχνα της τον καρπό του βιασμού της από έναν Τούρκο.Η Κατοχή και ο Εμφύλιος αφήνουν καινούργια οδυνηρά σημάδια στη ζωή της Γιασεμής, ξυπνούν όμως και τις τύψεις της για μυστικά που ποτέ δεν ξεστόμισε. Θα αφήσει τη ζωή να κινεί τα νήματα ερήμην της ή θα καταφέρει να την αλλάξει; Τι θα συμβεί όταν, έπειτα από χρόνια, αποφασίσει να βγάλει από τα ντουλάπια της ψυχής της σκελετούς και δαίμονες;Ένα ταξίδι γεμάτο τραύματα και μυστικά, αγάπες, έρωτες και απουσίες, συναντήσεις που καθορίζονται από την Ιστορία και τη μοίρα. Ένα μυθιστόρημα όπου τα γεγονότα και οι καταστάσεις ανατρέπουν τις ζωές των ηρώων, δημιουργούν όμως ευκαιρίες και διεξόδους για να βγουν από τη δίνη όπου τους έριξαν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: