Τετάρτη 14 Μαρτίου 2018

Στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Θέρμης τον μήνα Μάρτιο έχουμε...θέμα!:"Ποίηση" "Στη βιβλιοθήκη κάθε μήνα έχουμε θέμα "!

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ-ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ ΘΕΡΜΗΣ
Ε.Β.Ε/2018

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΘΕΡΜΗΣ

Στη Δημοτική Βιβλιοθήκη  Θέρμης τον μήνα Μάρτιο   έχουμε...θέμα!:
 
"Ποίηση"
"Στη βιβλιοθήκη κάθε μήνα έχουμε θέμα "!


Η Δημοτική Βιβλιοθήκη-Πινακοθήκη Θέρμης και οι Δημοτικές Βιβλιοθήκες των Κ.Π. του Δήμου Θέρμης, ως ιδρυτικά μέλη του Δ.Ε.Β της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος και σε συνεργασία με τις κατα τόπους σχολικές μονάδες,   συμμετέχουν ενεργά στο πιλοτικό πρόγραμμα που ξεκίνησε η Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος με τίτλο"Στη βιβλιοθήκη κάθε μήνα έχουμε θέμα "!
.Πρόκειται για ένα καινούργιο πρόγραμμα για τις βιβλιοθήκες του Δικτύου Ελληνικών Βιβλιοθηκών με υποστηρικτικό υλικό σε  κάθε βιβλιοθήκη του ΔΕΒ που δηλώνει συμμετοχή στο πρόγραμμα, έτσι ώστε να μπορεί να οργανώνει τέσσερα εργαστήρια κάθε μήνα για παιδιά ή σχολικές τάξεις .γύρω από ένα κοινό θέμα.

 Το θέμα του Μαρτίου είναι η Ποίηση
Ο Μάρτιος είναι ο μήνας της ποίησης και στις βιβλιοθήκες αναρωτιόμαστε τι είναι ένα ποίημα, αναγνωρίζουμε τους ποιητές από τις λέξεις τους και αναζητούμε τη σχέση της ποίησης με τις άλλες τέχνες.Στο τέλος σε συνεργασία με τις σχολικές μονάδες και με πυρήνα τους Μαθητές της Στ' Τάξης του 1ου Δημοτικού Σχολείου Θέρμης συγκεντρώνουμε τις ποιητικές ανησυχίες των παιδιών και πλημμυρίζουμε την αγορά της Θέρμης και της Ευρύτερης Περιοχής με τα ποήματα που εμπνεύστηκαν τα  παιδιά εξερευνώντας την ποιητική συλλογή της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Θέρμης

ΕΘΝΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ


ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΘΕΡΜΗΣ
ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 2018  "ΕΙΧΑΜΕ ΘΕΜΑ "ΟΙ ΜΑΣΚΕΣ"


  1η συνάντηση:  Αυτό είναι ένα ποίημα.

2η συνάντηση:Γνωρίζουμε τους ποιητές μέσα από τις λέξεις τους 
ΕΜΨΥΧΩΤΕΣ:
Βαγιωνάς Χρήστος,Ταρακτσή Αντιγόνη ,
Στ' Τάξη 1ου Δημοτικού Σχολείου Θέρμης
Υπεύθυνοι Εκπαιδευτικοί
Ιορδανίδης Αριστείδης,Κoταλακίδης Ιωάννης,Σπανού ΣτέλλαΔεν υπάρχουν σχόλια: