Τρίτη 3 Νοεμβρίου 2020

ΑλλάΖΩ Σελίδα…επιστροφή ← στη βιβλιοθήκη ="Καινούριος φίλος στη βιβλιοθήκη":ΤΡΕΙΣ ΒΙΩΜΑΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ -ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΜΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ!!!

                                                      ΔΗΜΟΣ ΘΕΡΜΗΣ-ΔΕΠΠΑΘ

                               ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ-ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ/ΕΒΕ

ΑλλάΖΩ Σελίδα…επιστροφή ← στη βιβλιοθήκη

30 Σεπτεμβρίου 2020 -30 Νοεμβρίου 2020

 

                           

2Η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ

ΤΡΙΤΗ 03 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2020  

"Καινούριος φίλος στη βιβλιοθήκη"

         ΤΡΕΙΣ ΒΙΩΜΑΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ -ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΜΕ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ 

ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΤΟ ΤΜΗΜΑ Δ2 ΤΟΥ 1ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΘΕΡΜΗΣ,
ΕΜΨΥΧΩΤΕΣ 

ΒΑΓΙΩΝΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ,ΤΑΡΑΚΤΣΗ ΑΝΤΙΓΟΝΗ,

ΙΑΚΩΒΙΔΟΥ ΡΑΝΙΑ,ΚΡΙΚΕΛΙΚΟΥ ΑΓΓΕΛΙΝΑ 
 

“Πόσο μεγαλύτερη σημασία έχει το μέλλον από το παρόν όταν περιστοιχίζεται

 κανείς από παιδιά.”

 

Κάρολος Δαρβίνος


 Η Δημοτική Βιβλιοθήκη-Πινακοθήκη Θέρμης σε συνεργασία με την  Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος παραμένοντας  σταθερή  στον στόχο που έχει θέσει για το 2020, να ενημερώσει και να κινητοποιήσει  μικρούς και μεγάλους από όλες τις βιβλιοθήκες μέλη του Δικτύου Ελληνικών Βιβλιοθηκών να Αλλάξουν Σελίδα σε θέματα όπως η φτώχεια, η πείνα, η υγεία, η εκπαίδευση, η ισότητα, η ενέργεια, η ανάπτυξη, το κλίμα, η ειρήνη, η δικαιοσύνη. Προσκαλεί τα παιδιά να επιστρέψουν στον φυσικό χώρο της βιβλιοθήκης και τηρώντας όλα τα ειδικά μέτρα προστασίας, να πάρουν μέρος σε βιωματικές δράσεις ώστε να ενημερωθούν, να προβληματιστούν, να συναισθανθούν, να σκεφτούν, να διαβάσουν και να αντιληφθούν τον ρόλο και την ευθύνη του καθενός μας για ένα βιώσιμο μέλλον.Κάθε παιδί έχει δικαίωμα να μαθαίνει, να προστατεύεται από τη βία και την εκμετάλλευση, να ζει σε ένα ασφαλές και καθαρό περιβάλλον,να έχει μια δίκαιη ευκαιρία στη ζωή. 


Κάθε παιδί έχει δικαίωμα να μαθαίνει, να προστατεύεται από τη βία και την εκμετάλλευση, να ζει σε ένα ασφαλές και καθαρό περιβάλλον,να έχει μια δίκαιη ευκαιρία στη ζωή. 


 2Η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ

ΤΡΙΤΗ 03 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2020  Ας γίνει το βιβλίο το μέσο που θα θέσουμε νέους στόχους για τη ζωή μας και τον κόσμο μας!


Όπως προαναφέραμε και παραπάνω, στόχος μας είναι μέσα από ασφαλή υγειονομικά πρότυπα, να επιστρέψουμε στο φυσικό χώρο του βιβλίου ...τις Βιβλιοθήκες. Οι πρόσφατες εξελίξεις σχετικά με την πανδημία μας ανάγκασαν την δεύτερη συνάντηση με τα παιδιά να την πραγματοποιήσουμε στο δικό τους χώρο στην αίθουσα του σχολείου τους.
Στα τόσα χρόνια δημιουργικής αλληλεπίδρασης  με τις σχολικές μονάδες η Δημοτική Βιβλιοθήκη  Θέρμης έχει καταφέρει με το προσωπικό της και  σε συνεργασία με τους εκπαιδευτικούς ,να λειτουργούν  δημιουργικά και εξ αποστάσεως  μεταδίδοντας  μέσα από τα βιβλία και με τον καλύτερο τρόπο στα παιδιά την φιλία και την αποδοχή της διαφορετικότητας σε χρώμα,γλώσσα και θρησκεία 

Όλοι μαζί τραγουδήσαμε τραγούδια για τη διαφορετικότητα.,ζωγραφίσαμε,σχεδιάσαμε χαμόγελα,κάναμε διάλογο  σε σχέση με τις ιστορίες των βιβλίων και στο τέλος γράψαμε σε διαφορετικές γλώσσες την έκφραση "Ο καινούργιος μου φίλος"....και συνεχίζουμε!!!

\                           


Δεν υπάρχουν σχόλια: