Τρίτη 16 Απριλίου 2024

Έκθεση Ζωγραφικής «𝝙𝝶𝝻𝝸𝝾𝞄𝞀𝝲ί𝝴ς 𝝪𝝲𝞀𝝾ύ 𝝘𝞄𝝰𝝺𝝸𝝾ύ»/ 𝝡ά𝝹𝝶ς 𝝖𝝺𝝻𝝿ά𝝼𝝶ς

 ΔΗΜΟΣ ΘΕΡΜΗΣ

ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ-ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ ΘΕΡΜΗΣ

ΕΚΘΕΣΗ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ

«𝝙𝝶𝝻𝝸𝝾𝞄𝞀𝝲ί𝝴ς 𝝪𝝲𝞀𝝾ύ 𝝘𝞄𝝰𝝺𝝸𝝾ύ»


 𝝡ά𝝹𝝶ς 𝝖𝝺𝝻𝝿ά𝝼𝝶ςΕγκαίνια Έκθεσης  :

 𝝙𝝴𝞄𝞃έ𝞀𝝰 𝟭𝟱/𝟬𝟰/𝟮𝟬𝟮𝟰 

ΑΙΘΟΥΣΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗΣ


Ωράριο Έκθεσης:

𝝟𝝰𝝷𝝶𝝻𝝴𝞀𝝸𝝼ές 𝟬𝟴:𝟬𝟬-𝟮𝟬:𝟬𝟬 ,

𝝨ά𝝱𝝱𝝰𝞃𝝾 𝟭𝟬:𝟬𝟬-𝟭𝟱:𝟬𝟬,  𝝟𝞄𝞀𝝸𝝰𝝹ή 𝟭𝟬:𝟬𝟬-𝟭𝟱:𝟬𝟬

𝝙𝝸ά𝞀𝝹𝝴𝝸𝝰 Έ𝝹𝝷𝝴𝞂𝝶ς: 𝟭𝟱-𝟮𝟲 𝝖𝝿𝞀𝝸𝝺ί𝝾𝞄 𝟮𝟬𝟮𝟰


photo credits :

Μέρκος Σωτήρης𝝥𝝾𝝸𝝾ς 𝝴ί𝝼𝝰𝝸 𝝾 𝝡ά𝝹𝝶ς 𝝖𝝺𝝻𝝿ά𝝼𝝶ς:

Συνήθως ένα βιογραφικό αρχίζει από τις σπουδές  με τα τρανταχτά πτυχία, τους επαίνους των καθηγητών, τα ντοκτορά, την πολυμάθεια που απέκτησε από τα πανεπιστήμια του κόσμου, με υποτροφίες κτλ.

Αν περιμένατε να διαβάσετε κάτι τέτοιο, σίγουρα θα απογοητευτείτε. Ο Μάκης Αλμπάνης έμαθε τόσα γράμματα όσα πίστευε ότι ήταν αρκετά γι αυτόν!

Και καλά έκανε!

Ρίχτηκε από μωρό σχεδόν στην βιοπάλη. Έτσι δυστυχώς ήταν τότε. Λίγοι σπούδαζαν.

Αυτοδημιούργητος λοιπόν είναι ο Μάκης Αλμπάνης και αυτά είναι τα πτυχία του: Ειλικρίνεια, ζήλος, περιέργεια και υπομονή σε ότι καταπιάνεται να κάνει.

Από τα 20 του σχεδόν τον βρίσκουμε στον ευρύ χώρο του δέρματος, σχεδόν φτασμένο βιοτέχνη. Στα 25 του ξεκινά τις  πρώτες παραγγελίες σε δέρματα διαφόρων χρωμάτων, με τα οποία κατασκευάζει ζώνες. Αυτό ήταν. Ότι κάνει από εδώ και πέρα γίνεται ΜΟΔΑ.

Η πρωτοποριακή αναζήτηση και η οξυδέρκεια του τον ωθούν σε νέες φόρμες, οι οποίες αρέσουν όχι μόνο στο τοπικό καταναλωτικό κοινό !Ξεκινούν μαζικά οι παραγγελίες από το εξωτερικό. Η βιοτεχνία του γίνεται γρήγορα από τις πιο ανταγωνιστικές, τόσο σε Ελλάδα όσο και εκτός συνόρων.

Αρχίζει η αναγνώριση της επιχείρησης του από διεθνείς οργανισμούς, με αποτέλεσμα η αξία της να έχει βραβευτεί 18 φορές σε διάφορες χώρες ανα τον κόσμο.

Όμως η ανήσυχη φύση του διψά για μια νέα διάκριση. Θέλει πάντα να πρωτοστατεί και να κατορθώνει αυτό που για άλλους φαντάζει θεωρητικώς αδύνατο.

Στα μέσα του 2004, ύστερα από μακρείς και δύσκολες διαδικασίες προμηθεύεται το μεγαλύτερο μοσχαρίσιο δέρμα που θα μπορούσε ποτέ να βρεθεί ( 12 τ.μ.)Στρώνεται αμέσως στη δουλειά  με κέφι και μεράκι και καταφέρνει αυτό που πάντα ονειρευόταν!

Το ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΡΕΚΟΡ αφού από το μοσχαρίσιο αυτό δέρμα έβγαλε μια μονοκόμματη ζώνη 62,91 μέτρων! Την μεγαλύτερη που κατασκευάστηκε ποτέ σε παγκόσμιο επίπεδο. Η εγγραφή του στο ΒΙΒΛΙΟ ΓΚΙΝΕΣ είναι πια γεγονός. Ο ξένος τύπος και οι τηλεοράσεις μιλούν με τα κολακευτικότερα σχόλια για τον δαιμόνιο Έλληνα που κατάφερε το ακατόρθωτο!

Η ανήσυχη φύση του Μάκη δεν έχει αναπαμό. Όλο με κάτι θέλει να καταπιάνεται. Πάντα δημιουργικά και καλλιτεχνικά!

Τον βρίσκουμε λοιπόν σήμερα με ακόμη πιο  προοδευτικές  καλλιτεχνικές τάσεις. Αφού ήταν καλλιτέχνης στο Δέρμα γιατί να μην είναι καλλιτέχνης και στο ξύλο?

Αφιερώνει ατελείωτες ώρες σε απόμακρες ακρογιαλιές συλλέγοντας διαβρωμένα παλιά ξύλα που ξεβράζει η θάλασσα. Στα επιδέξια χέρια του αυτά τα ξύλα, με αγάπη και όραμα μετατρέπονται σε καραβάκια. Αληθινά κομψοτεχνήματα μια άλλης εποχής, γεμάτης νοσταλγία.

Στην παρούσα έκθεση παρουσιάζονται νέες δημιουργίες του.

Με τρισδιάστατη εφευρετική τεχνική από υγρό γυαλί – κρύσταλλα – ακρυλική φαντασία – χρυσό και ειδικό κρυφό φωτισμό!

Δεν υπάρχουν σχόλια: