Τρίτη 4 Ιουνίου 2024

Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης & Δημιουργικότητας 2024- Φετινό μας μότο και τίτλος της #ΚΕ2024 «Από τη Γη ως τον ουρανό:μαθαίνω,σκέφτομαι,ζω...»

 ΔΗΜΟΣ ΘΕΡΜΗΣ-ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

ΕΘΝΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ-ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ ΘΕΡΜΗΣ

Φετινό μας  μότο και τίτλος της #ΚΕ2024

«Από τη Γη ως τον ουρανό:μαθαίνω,σκέφτομαι,ζω...»Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Θέρμης ως ιδρυτικό μέλος του Δικτύου Ελληνικών Βιβλιοθηκών της  Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος, θα συμμετέχει και φέτος ενεργά στην ΚΕ2024 της Ε.Β.Ε για 12η συνεχόμενη χρονιά με στόχο να δημιουργήσει νέους αναγνώστες μέσα από μία σειρά δράσεων γύρω από το βιβλίο.

Η Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης και Δημιουργικότητας είναι και πάλι εδώ! Αυτό το καλοκαίρι, από την Δευτέρα 17 Ιουνίου έως την Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου, οι βιβλιοθήκες του Δικτύου Ελληνικών Βιβλιοθηκών υποδέχονται τους μικρούς φίλους τους, προσκαλώντας τους σε ένα συναρπαστικό ταξίδι αναζήτησης... από τη Γη ως τον ουρανό! Φέτος, στην Καλοκαιρινή Εκστρατεία, μαθαίνουμε, σκεφτόμαστε, ζούμε μέσα στο απέραντο σύμπαν και όλοι μαζί μετράμε τα αμέτρητα, εξηγούμε τα ανεξήγητα και αναζητούμε απαντήσεις για όλα όσα βλέπουμε γύρω μας αλλά και όσα δεν μπορούμε να δούμε.

🌎 Με σύνθημα «Από τη Γη ως τον ουρανό: μαθαίνω, σκέφτομαι, ζω...» και κεντρικούς άξονες τη γνώση, την επιστήμη, τον πολιτισμό, αλλά και τον ίδιο τον άνθρωπο, αυτό το καλοκαίρι, οι τοπικές βιβλιοθήκες μετατρέπονται σε κυψέλες εξερεύνησης και δημιουργικότητας και μας προσκαλούν, σε μια περιπλάνηση, κάνοντας τον δικό μας γύρο του κόσμου και ξετυλίγοντας το νήμα της ζωής στον πλανήτη.

⛱️📚 Η Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης και Δημιουργικότητας 2024 διοργανώνεται από την Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος και υλοποιείται χάρη στην αγαστή συνεργασία της ΕΒΕ και του Εργαστηρίου Παιδαγωγικών Εφαρμογών και Παραγωγής Εκπαιδευτικού Υλικού, του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του ΕΚΠΑ. 

👉🏻 Καθ όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού, οι βιβλιοθήκες συντονίζουν τις δράσεις τους, ενώ μικροί και μεγάλοι μοιράζονται τις αναγνωστικές τους εμπειρίες στα Κοινωνικά Δίκτυα χρησιμοποιώντας τα #ΚΕ2024gr και #forEBEr.

Με την υποστήριξη του δικτύου και την ενεργή συμμετοχή των διαχρονικών συνεργατών εθελοντών και την συμμετοχή των παιδιών σε καινοτόμες εκδηλώσεις, με κεντρικό πυρήνα τις συλλογές των βιβλιοθηκών μας και θέτοντας ως στόχους την προώθηση της Φιλαναγνωσίας, την γνωριμία με το έργο των δύο συγγραφέων, την διασκέδαση και την ανάπτυξη φιλιών  και την δημιουργία και ανάπτυξη σχέσεων με τις τοπικές βιβλιοθήκες .

#ΚΕ2024gr  #forEBEr.


Δεν υπάρχουν σχόλια: