Τρίτη 3 Μαΐου 2022

ΕΚΘΕΣΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ ΜΑΘΗΤΩΝ 3ου ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΘΕΡΜΗΣ!!!

ΔΗΜΟΣ ΘΕΡΜΗΣ/ΔΕΠΠΑΘ

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ-ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ ΘΕΡΜΗΣ

 ΕΚΘΕΣΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ 3ου ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΘΕΡΜΗΣ

ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΕΚΘΕΣΗΣ 03 ΕΩΣ 09 ΜΑΙΟΥ 2022


ΕΓΚΑΙΝΙΑ  ΕΚΘΕΣΗΣ 

ΤΕΤΑΡΤΗ 04 ΜΑΪΟΥ 2022




Η ομάδα του <<Κλικ>> του 3ου Γυμνασίου Θέρμης αποτελείται από μαθητές/τριες της Α’ τάξης, που εντάχθηκαν στο πρόγραμμα του Περιφερειακού Δικτύου:<<Κλικ προστάτευσε το>>, το οποίο έχει περιβαλλοντικό προσανατολισμό και χρησιμοποιεί την τέχνη της φωτογραφίας.

Σκοπός του προγράμματος είναι η ανάπτυξη της παρατηρητικότητας των μαθητών και η ευαισθητοποίησή τους στην ανάληψη δράσης για ζητήματα του περιβάλλοντός τους.

Στην έκθεση φωτογραφίας, στο φιλόξενο χώρο της Δημοτικής Βιβλιοθήκης-Πινακοθήκης της Θέρμης, οι μαθητές/τριες παρουσιάζουν τρεις θεματικές ενότητες δράσεων.

                         

Η πρώτη αφορά στη στηλίτευση του φαινομένου του σχολικού εκφοβισμού, του ρατσισμού και του φανατισμού. Αφορμή: η στυγνή δολοφονία του Άλκη, θύμα οπαδικού φανατισμού και αθλητικής βίας, γεγονός που συγκλόνισε και ευαισθητοποίησε τους μαθητές και τις μαθήτριές μας. Πραγματοποιήθηκε φωτογράφιση με συμμετοχή μαθητικής ομάδας από την Α’ και Β΄τάξη. Σκοπός: η βελτίωση των σχέσεων στο σχολικό περιβάλλον και η καταδίκη της βίας, του ρατσισμού και της μισαλλοδοξίας.




Η δεύτερη αφορά στο θέμα που επέλεξαν, στο πλαίσιο του προγράμματος <<Κλικ προστάτευσε το>>, για το σχολικό έτος 2021-2022 :<<Η προστασία των ζώων συντροφιάς>>. Αφορμή: η ύπαρξη πολλών αδέσποτων ζώων στο Δήμο Θέρμης και η ανεύθυνη συμπεριφορά των ανθρώπων στα ζώα συντροφιάς. Υπεύθυνη καθηγήτρια του προγράμματος: Μαρία Σεβαστίδου


Η τρίτη αφορά στο πρόγραμμα Εtwinningστο οποίο συμμετέχουν οι μαθητές/τριές μας με θέμα τα Μνημεία Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς τα οποία προστατεύονται από την Ουνέσκο. Αφορμή: η συμμετοχή σε βιωματική ξενάγηση σε βυζαντινές εκκλησίες της Θεσσαλονίκης. Υπεύθυνες καθηγήτριες του προγράμματος: Γεωργία Λυμπεροπούλου, Παγώνα Σπηλιοπούλου, Αικατερίνη Ράνιου, Μαρία Σεβαστίδου, Βιργινία Φλώρου.

Κάτω από τις φωτογραφίες υπάρχουν τα άρθρα που έγραψαν  μαθητές και μαθήτριές μας στο ηλεκτρονικό περιοδικό που δημιουργήσαμε φέτος και ονομάζεται: Θεωρία και Πράξη του 3ου Γυμνασίου Θέρμης, με σκοπό να φιλοξενήσει τις δράσεις και τις σκέψεις μαθητών/τριών και εκπαιδευτικών του σχολείου μας.

<<Τα  αντικείμενα φωτογράφισης έχουν ένα κοινό σημείο: αποτυπώνουν κάτι που απειλείται, κάτι που αξίζει να διασωθεί στη σημερινή του κατάσταση ή χρήζει προστασίας λόγω υποβάθμισης. Η φωτογραφία προστατεύει από τη λήθη. Ένα κτήριο, ένα πάρκο, ένα πουλί, ένα έθιμο, ένα φυτό, ένα επάγγελμα, η θάλασσα, το νερό, μία αξία… απειλούνται και ζητούν την προστασία των μαθητών μας. Με τη δράση τους οι μαθητές μπορούν να αναδείξουν το «αντικείμενο» προστασίας τους και αν η επιλογή τους το επιτρέπει, να προβούν σε ενέργειες αναβάθμισης του. 


ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ 

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ-ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ ΘΕΡΜΗΣ








ΦΩΤΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΤΟΥ
 ΚΔΑΠ ΜΕΑ 
"ΑΓΚΑΛΙΑΖΩ"














































1 σχόλιο:

Xisca είπε...

Congratulations to all of you, students and teachers for this nice idea and wonderful exhibition!

Regards from your Mallorcan eTwinning friends (Spain).